Schilderspel.


Het schilderspel is schilderen zonder inmenging van anderen.
Schilderen zonder opdrachten, zonder verklaringen, zonder aanwijzingen, zonder vergelijkingen, zonder beoordeling, zonder dat je probeert te voldoen aan iemands wensen en verwachtingen, zonder interpretatie, zonder beschouwing, zonder boodschap.
Om de vrijheid waarin geschilderd wordt te waarborgen, wordt er niet over de schilderingen gesproken en gaan ze ook achteraf niet mee naar huis, maar blijven ze in het Schilderoord.
Het schilderspel is schilderen met discretie en respect, met respect voor het materiaal en respect voor elkaar. Het is ook schilderen in aanwezigheid van anderen, niet als toeschouwer maar als speelgenoot.
De "begeleider" van het Schilderoord heeft een gedegen kennis van de Formulatie, houdt de juiste handhaving van het materiaal in de gaten en dient daar waar nodig is, opdat iedereen zich helemaal aan het Schilderspel kan overgeven.


Voor wie.


Het schilderspel is voor iedereen toegankelijk, voor groot en klein.
Het vereist geen bijzondere aanleg, er zijn geen begaafden of onbekwamen, geen door levenservaring en milieu begunstigden of benadeelden.
Want iedereen die een penseel kan vasthouden kan werelden laten ontstaan.

Materiaal.


In het Schilderoord wordt materiaal van hoogwaardige kwaliteit gebruikt, materiaal dat meteen tot schilderen uitnodigt.
De 18 schitterende kleuren gouacheverf die speciaal voor het Schilderoord worden gemaakt zijn erg prettig in gebruik, kunnen prima gemengd worden en zijn gemaakt van natuurlijke materialen.
Ook de penselen zijn van een uitmuntende kwaliteit natuurhaar gemaakt.
Geschilderd wordt er op 120-grams papier van 50x70cm.